31.07.2025 / 13:45
StoryEditor

Sieć Gorąco polecam. Smaki z piekarni zadebiutowała w Radomiu. Pokazała model kombo!

W Radomiu powstał nowy lokal sieci Gorąco Polecam. Smaki z piekarni

Rozwijająca się sieć Gorąco polecam. Smaki z piekarni wkroczyła do kolejnego miasta. Tym razem jest to Radom i lokalizacja w centrum handlowym.

Z artykułu dowiesz się:

  • Gdzie jest Gorąco polecam. Smaki z piekarni w Radomiu?
  • Kto tworzy koncept Szałata i Szok? 
  • Nowe szyldy Enata Bread
To nie jest typowy lokal Gorąco polecam. Smaki z piekarni. Jest on połączeniem dotychczasowej formuły piekarni z nowym konceptem Szałata i Szok

- Jest dużo pieczywa, ale też zielonego i owocowego menu. To już trzeci lokal nowego konceptu Szałata i Szok (po Warszawie i Poznaniu). Kolejne w drodze - czytamy na profilu operatora w portalu LinkedIn.

Gdzie jest Gorąco polecam. Smaki z piekarni w Radomiu?

W Radomiu lokal wystartował w Galerii Słonecznej (160 lokali handlowych, usługowych, kawiarnii - ze strefą foodcourt i sześcioekranowym kinem), która zlokalizowana jest w ścisłym centrum miasta przy ulicy Chrobrego 1, zaledwie pięć minut od głównego deptaka miejskiego – ulicy Żeromskiego.

Udany start dwóch pierwszych lokali z konceptem Szałata i Szok udowodnił: jest ogromny potencjał na zielone i owocowe menu - na szałatki, szoki, szoty, szejki - twierdzi Bartłomiej Rychcik, prezes Enata Bread.

Kto tworzy koncept Szałata i Szok? 

Jak ustaliliśmy, Szałata i Szok stanowi naturalne rozwinięcie konceptu Gorąco polecam. Smaki z piekarni, ale przede wszystkim strategii, którą Enata Bread buduje od kilku lat oferując produkty idealne na śniadanie, lunch i kolację - na każdą porę dnia. Szałaty i Szoki są przygotowywane na życzenie gości, z możliwością miksowania składników. - Można powiedzieć Szałata i Szok on demand - dodaje Rychcik, który nie wyklucza żadnej opcji rozwoju nowej marki, w tym udzielania franczyzy.

Receptury Szałatek przygotował znany szef kuchni Jarosław Kin, były członek kadry Reprezentacji Polski Kucharzy (srebrny i brązowy medal na Pucharze Świata w Luksemburgu w 2018), trener polskiego kandydata w międzynarodowym konkursie Bocuse d‘Or (Budapeszt 2022), zdobywca wielu prestiżowych nagród. To szef kuchni z 20-letnim doświadczeniem (w „MUS bar & view”, „Hotel Lake Hill Resort & Spa”, „62 Bar & Restaurant”, za chwilę w „Poznaje” - piekarni i restauracji tworzonej przez Enata Bread w Starym Browarze w Poznaniu).

Nowe szyldy Enata Bread

Już niebawem pojawi się kolejny brand firmy: Poznaje Bakery & Restaurant. Nowy koncept piekarniczo (parter) – restauracyjny (piętro) pojawi się w Poznaniu w Starym Browarze. Będzie pionierski w portfolio spółki, a kuchnią ma zawiadywać wspomniany już Jarosław Kin.

Enata Bread ma już prawie 130 lokali, w tym trzy pod szyldem Bakery. Do końca roku chce przekroczyć liczbę 150. 

 

 

 

01. sierpień 2025 22:19