- Jest dużo pieczywa, ale też zielonego i owocowego menu. To już trzeci lokal nowego konceptu Szałata i Szok (po Warszawie i Poznaniu). Kolejne w drodze - czytamy na profilu operatora w portalu LinkedIn.
Gdzie jest Gorąco polecam. Smaki z piekarni w Radomiu?
W Radomiu lokal wystartował w Galerii Słonecznej (160 lokali handlowych, usługowych, kawiarnii - ze strefą foodcourt i sześcioekranowym kinem), która zlokalizowana jest w ścisłym centrum miasta przy ulicy Chrobrego 1, zaledwie pięć minut od głównego deptaka miejskiego – ulicy Żeromskiego.
Udany start dwóch pierwszych lokali z konceptem Szałata i Szok udowodnił: jest ogromny potencjał na zielone i owocowe menu - na szałatki, szoki, szoty, szejki - twierdzi Bartłomiej Rychcik, prezes Enata Bread.
Kto tworzy koncept Szałata i Szok?
Jak ustaliliśmy, Szałata i Szok stanowi naturalne rozwinięcie konceptu Gorąco polecam. Smaki z piekarni, ale przede wszystkim strategii, którą Enata Bread buduje od kilku lat oferując produkty idealne na śniadanie, lunch i kolację - na każdą porę dnia. Szałaty i Szoki są przygotowywane na życzenie gości, z możliwością miksowania składników. - Można powiedzieć Szałata i Szok on demand - dodaje Rychcik, który nie wyklucza żadnej opcji rozwoju nowej marki, w tym udzielania franczyzy.
Receptury Szałatek przygotował znany szef kuchni Jarosław Kin, były członek kadry Reprezentacji Polski Kucharzy (srebrny i brązowy medal na Pucharze Świata w Luksemburgu w 2018), trener polskiego kandydata w międzynarodowym konkursie Bocuse d‘Or (Budapeszt 2022), zdobywca wielu prestiżowych nagród. To szef kuchni z 20-letnim doświadczeniem (w „MUS bar & view”, „Hotel Lake Hill Resort & Spa”, „62 Bar & Restaurant”, za chwilę w „Poznaje” - piekarni i restauracji tworzonej przez Enata Bread w Starym Browarze w Poznaniu).
Nowe szyldy Enata Bread
Już niebawem pojawi się kolejny brand firmy: Poznaje Bakery & Restaurant. Nowy koncept piekarniczo (parter) – restauracyjny (piętro) pojawi się w Poznaniu w Starym Browarze. Będzie pionierski w portfolio spółki, a kuchnią ma zawiadywać wspomniany już Jarosław Kin.
Enata Bread ma już prawie 130 lokali, w tym trzy pod szyldem Bakery. Do końca roku chce przekroczyć liczbę 150.