28.05.2024 / 10:50
StoryEditor

Franczyza Fit Cake rośnie jak na drożdżach. Trwa także ekspansja międzynarodowa

Franczyza Fit Cake rośnie jak na drożdżach (mat. prasowe)
W ostatnich miesiącach sieć nie-cukierni Fit Cake, oferujących desery bez cukru, odnotowała rekordowy wzrost liczby otwarć nowych lokali franczyzowych. Pojawiły się w Opolu, Przemyślu, Siedlcach, Poznaniu, Gdyni, Gdańsku, Tychach oraz Szczecinie.

– Nieustannie inwestujemy w rozwój naszej sieci, co potwierdza również intensywny program szkoleniowy dla naszych nowych franczyzobiorców. W ostatnim czasie przeszkoleni zostali franczyzobiorcy z Sanoka, Elbląga, Katowic, Zamościa, Mińska Mazowieckiego, którzy są już gotowi do otwarcia swoich pierwszych lokali i wprowadzenia mieszkańców swoich miast w świat zdrowych deserów Fit Cake – mówi Rafał Kościuk, właściciel franczyzy Fit Cake.

Fit Cake rośnie za granicą

Ekspansja marki nie ogranicza się jednak tylko do Polski. Fit Cake dynamicznie wkracza na rynki międzynarodowe. Do lokali na Malcie, w Hiszpanii i Rumunii ostatnio dołączyły nie-cukiernie w Szwecji i Master Franczyzowy w Austrii, który wystartuje w końcówce maja.

– Te strategiczne kroki stanowią ważny element naszego planu globalnej ekspansji i umacniania naszej pozycji jako lidera w branży fit deserów. Chodzi nie tylko o zwiększenie naszej obecności na międzynarodowych rynkach, ale także umocnienie naszej pozycji jako lidera w branży fit deserów poprzez zdobywanie nowych segmentów rynku i zaspokajanie potrzeb coraz szerszej grupy klientów – dodaje Rafał Kościuk.

Jak ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 45% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla zalogowanych użytkowników.

Zaloguj się i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

– Nieustannie inwestujemy w rozwój naszej sieci, co potwierdza również intensywny program szkoleniowy dla naszych nowych franczyzobiorców. W ostatnim czasie przeszkoleni zostali franczyzobiorcy z Sanoka, Elbląga, Katowic, Zamościa, Mińska Mazowieckiego, którzy są już gotowi do otwarcia swoich pierwszych lokali i wprowadzenia mieszkańców swoich miast w świat zdrowych deserów Fit Cake – mówi Rafał Kościuk, właściciel franczyzy Fit Cake.

Fit Cake rośnie za granicą

Ekspansja marki nie ogranicza się jednak tylko do Polski. Fit Cake dynamicznie wkracza na rynki międzynarodowe. Do lokali na Malcie, w Hiszpanii i Rumunii ostatnio dołączyły nie-cukiernie w Szwecji i Master Franczyzowy w Austrii, który wystartuje w końcówce maja.

– Te strategiczne kroki stanowią ważny element naszego planu globalnej ekspansji i umacniania naszej pozycji jako lidera w branży fit deserów. Chodzi nie tylko o zwiększenie naszej obecności na międzynarodowych rynkach, ale także umocnienie naszej pozycji jako lidera w branży fit deserów poprzez zdobywanie nowych segmentów rynku i zaspokajanie potrzeb coraz szerszej grupy klientów – dodaje Rafał Kościuk.

Jak zapewnia operator, franczyza przyciąga coraz więcej przedsiębiorców, którzy chcą stać się częścią dynamicznie rozwijającej się sieci i czerpać korzyści ze sprawdzonego modelu biznesowego. Dzięki wsparciu, know-how oraz rosnącej popularności zdrowego stylu życia, franczyzobiorcy Fit Cake mają możliwość nie tylko budowania dochodowego biznesu, ale także wpływania pozytywnie na zdrowie i życie swoich klientów.

Model partnerski

– Najważniejsze jest działanie partnerskie, bez opierania relacji na wekslach, karach za rozwiązanie umów czy procentach od obrotu. Takie podejście przynosi korzyści i pozwala utrzymać sieć wolną od wewnętrznych sporów. Nasi franczyzobiorcy pragną być zmianą, którą chcą widzieć w świecie – podsumowuje Rafał Kościuk.

27. lipiec 2024 10:29