30.10.2025 / 10:34
StoryEditor

Pierwsza w Polsce mobilna franczyzowa piekarnia. Znamy plany operatora na czwarty kwartał br.

Mistrz Piekarz to nowa franczyza, ale ma już grono swoich zwolennikówDolci Sapori

Zaledwie pięć miesięcy po otwarciu pierwszego punktu, marka Mistrz Piekarz liczy już kilkanaście punktów sprzedażowych w formie mobilnej przyczepy gastronomicznej, a niebawem będzie ich łącznie ponad 60. Nowy, mobilny koncept piekarniczy stworzony przez spółkę Dolci Sapori to pierwsza tego typu franczyza w Polsce.

W artykule przeczytasz: 

  • Franczyza piekarnicza: Mistrz Piekarz 
  • Co oferuje Mistrz Piekarz?
  • Jakie są koncepty w portfolio Dolci Sapori? 
Pierwszy punkt mobilnej piekarni Mistrz Piekarz otwarty został w czerwcu 2025 roku. W ciągu niespełna pięciu miesięcy sieć urosła do kilkunastu punktów sprzedażowych. Dolci Sapori zapowiada, że do końca roku funkcjonować będzie ponad 60 punktów.

Franczyza piekarnicza: Mistrz Piekarz 

Cieszymy się, że nowy koncept w portfolio Dolci Sapori zyskał tak dużą popularność. Planujemy systematyczną ekspansję, jednak naszym celem nie jest masowe mnożenie punktów, ale budowa spójnej, nowoczesnej i jakościowej sieci, która będzie notowała zrównoważony, długofalowy rozwój dbając o wysoką jakość i standardy. Na rynku jest miejsce na takie podejście, co potwierdza zaufanie partnerów, z którymi współpracujemy – mówi Michał Kłusek, prezes zarządu Dolci Sapori.

Uważa, że tak szybki rozwój marki stał się możliwy dzięki atrakcyjnemu modelowi franczyzowemu, który zakłada: mobilność (brak konieczności wynajmu lokalu), pełne wsparcie operacyjne i marketingowe oraz dostęp do wysokiej jakości produktów dostarczanych do punktu dwa razy w ciągu dnia.

Co oferuje Mistrz Piekarz?

Mistrz Piekarz to mobilna piekarnia, której wyróżnikiem jest połączenie tradycyjnych receptur piekarniczych z nowoczesnym modelem sprzedaży. W ofercie znajdują się chleby na naturalnym zakwasie, bułki oraz tradycyjne, ręcznie lepione chałki, drożdżówki oraz domowe ciasta. Wypieki przygotowane są z naturalnych produktów i powstają we współpracy z piekarnią o blisko 100-letniej tradycji. Pieczywo dostarczane jest do punktów dwa razy dziennie, co zapewnia świeżość i wyjątkową jakość, docenianą przez klientów już w kilku województwach.

image

Mistrz Piekarz to mobilna piekarnia, której wyróżnikiem jest połączenie tradycyjnych receptur piekarniczych z nowoczesnym modelem sprzedaży

FOTO: Dolci Sapori

Chcemy, by nasi klienci mogli kupić świeże pieczywo bezpośrednio na swoim osiedlu, odprowadzając dziecko do szkoły czy w drodze do pracy. Mistrz Piekarz odpowiada na tę potrzebę, ale daje też franczyzobiorcom wyjątkową szansę na wejście do biznesu opartego na partnerstwie i sprawdzonym modelu – wyjaśnia  Michał Kłusek.

Jakie są koncepty w portfolio Dolci Sapori? 

Mistrz Piekarz to trzeci koncept w portfolio Dolci Sapori – polskiej firmy, która w krótkim czasie stała się jednym z najbardziej dynamicznych graczy na rynku gastronomicznych konceptów franczyzowych. Spółka specjalizuje się w tworzeniu i rozwijaniu marek street food, odpowiadających na zmieniające się potrzeby konsumentów i preferencje nowych pokoleń. 

W portfolio firmy znajdują się także marki Am Am Kebab oraz Mniami Ice Cream. W skład sieci Dolci Sapori wchodzi obecnie ponad 360 aktywnych punktów sprzedażowych.

 

 

 

 

30. październik 2025 17:36