16.05.2025 / 11:07
StoryEditor

Marka Gorąco polecam. Smaki z piekarni wchodzi do Olsztyna. Można pozazdrościć lokalizacji!

Sieć Gorąco polecam. Smaki z piekarni liczy 130 lokaliGorąco polecam. Smaki z piekarni

W Olsztynie powstał pierwszy w województwie warmińsko – mazurskim lokal marki Gorąco polecam. Smaki z piekarni. Piekarnio – kawiarnia wystartowała w historycznym Domu Towarowym Dukat, którego wnętrza zaprojektował artysta Wojciech Fangor.

Dom Towarowy Dukat powstał w 1965 roku według projektu znanych architektów Jerzego Sołtana i Zbigniewa Ihnatowicza. Jego charakterystyczna sylwetka stała się ozdobą powojennego Olsztyna. Wnętrza zostały zaprojektowane przez artystę Wojciecha Fangora. W latach 2010-2011 budynek przeszedł gruntowną modernizację, zachowując przy tym wszystkie najważniejsze wartości oryginalnego projektu – modernistyczną bryłę oraz przeszklone elewacje.

Dlaczego Dom Towarowy Dukat?

- Uwielbiamy takie lokalizacje – mówi Bartłomiej Rychcik, prezes zarządu grupy Enata Bread, właściciela marki Gorąco polecam. Smaki z piekarni. – Budynki, które mają swoją historię, niepowtarzalną architekturę, wspaniałą duszę. Nasza marka pojawia się w nowych miastach. Cieszymy się, że zaznaczamy swoją obecność w Olsztynie. To miasto bliskie mojemu sercu – w czasach studenckich brałem udział w juwenaliach Kortowiada. Olsztyn słynie z zaangażowanego i aktywnego życia studenckiego - dodaje z sentymentem w głosie.

Dom Towarowy Dukat jest w ścisłym centrum Olsztyna, w bezpośrednim sąsiedztwie urzędów, biurowców i Starego Miasta. 

Ile lokali ma sieć Gorąco polecam.Smaki z piekarni?

Sieć Gorąco polecam. Smaki z piekarni liczy 130 lokali. Posiada swoje lokale m.in. w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu, Katowicach, Gdańsku, itd. W menu znajdują się wypieki (pieczywo, przekąski słodkie i słone, kanapki, wrapy, burgery, pizze), inne produkty na każdą porę dnia: śniadanie, obiad czy kolację (np. dania gotowe, sałatki), a także kawa, soki i smoothies.

Enata Bread, operator takich konceptów jak Gorąco Polecam. Smaki z piekarni i Bakery, pracuje też nad nowymi konceptami. - Mają one wzbogacić i uzupełnić grupę naszych marek - tłumaczy w wywiadzie dla franczyzawhandlu.pl Bartłomiej Rychcik.

 

 

13. czerwiec 2025 06:43