Na parterze lokalu znajduje się piekarnia serwująca śniadania i oferująca rzemieślnicze wyroby piekarnicze (chleby, bagietki, ciabiatty, focaccie), kanapki, słodkości (cornetto, danish, cannolo) i napoje (także tak zaskakujące jak maślanka czy kompot). Na górze zaś otwarta zostanie restauracja fine dining w karcie, której znajdą się kreatywne dania, także z wykorzystaniem pieczywa.
Jak zapewnia Enata Bread wszystkie wyroby piekarnicze i dania powstają na bazie najwyższej jakości składników od polskich rolników i rodzinnych firm – bez polepszaczy, konserwantów czy sztucznych dodatków.
Skąd się wzięła nazwa Poznaje?
Dawno, dawno temu, nad Cybiną, spotkali się po latach praojcowie słowiańskich plemion: Lech, Czech i Rus. Gdy z różnych stron zbliżali się do rzeki wykrzyknęli: „Poznaje!”. Na pamiątkę tego wydarzenia założyli gród warowny o nazwie „Poznań”.
- A w naszym nowym koncepcie bakery & restaurant mieszkańcy Poznania poznają najwyższej jakości wyroby piekarnicze, a także - wykorzystujący je (ale nie tylko) niezwykły format restauracyjny. Na dwóch kondygnacjach - w otoczeniu zachwycającego designu - będą oddawać się wyjątkowemu doświadczeniu - zachwala operator.
Kto jest szefem projektu Poznaje. Bakery & Restaurant?
Szefem kuchni i nowego konceptu został Jarosław Kin, były członek kadry Reprezentacji Polski Kucharzy (srebrny i brązowy medal na Pucharze Świata w Luksemburgu w 2018), trener polskiego kandydata w międzynarodowym konkursie Bocuse d‘Or (Budapeszt 2022), zdobywca wielu prestiżowych nagród, szef kuchni z 20-letnim doświadczeniem (m.in. w ”MUS bar & view”, ”Hotel Lake Hill Resort & Spa”, „62 Bar & Restaurant”). Jego kuchnia charakteryzuje się pasją, ambicją, ciężką pracą i nieograniczoną kreatywnością - nieustannie odkrywa nowe smaki i łączy je z kulinarnymi wspomnieniami z dzieciństwa.
Poznaje to kolejna marka Enata Bread. Pozostałe: Gorąco polecam. Smaki z piekarni, Szałata i Szok, Bakery.